Lidt om rottebekæmpelse i Krattet

En af de - få - ulemper ved at bo midt i skoven med en å i baghaven er ROTTER! Første gang vi opdagede rotter i ved fuglebrættet kontaktede vi naturligvis straks kommunen, som sendte deres "rottemand" ud for at se på sagerne. Han oplyste os om - hvad vi egentlig godt vidste - at fodring af fugle tiltrækker rotter og bør undgås. Det var vi kede af at høre idet vi har meget glæde af foderbrættet. Vi har indtil videre talt hele 42 fuglearter omkring foderbrætter, i haven og i de omliggende skove. Han indvilligede dog i at sætte to kasser med gift for at se om det gjorde nogen forskel.

Vi blev i øvrigt meget gode venner med "rottemanden" som viste sig at være interesseret i trædrejning. Men giftkasserne gjorde ingen forskel. Faktisk blev rotterne til sidst næsten halvtamme og viste sig også om dagen, hvor de af og til kom spadserende forbi os og mens vi nød eftermiddagskaffen i carporten. Vi var heller ikke så glade for giften af hensyn til den natugle, som holder øje med området fra naboens skorsten.

Enden på historien blev, at jeg - som jeg plejer - undersøgte mulighederne på youtube. Og der var masser af information om rottebekæmpelse, lige fra sindrigt konstruerede fælder til aflivning med luftrifler - som blev den løsning jeg valgte. Foderbrættet står lige udenfor vores vindue ved spisebordet, hvor vi har fint udsyn til området. Som det ses på billedet, ligger vores store carport indenfor skydeafstand så med det spildte foder som lokkemad og en skydestilling i carporten, var krigen mod rotterne gået ind.

Mit nuværende luftgeværet er et Gamo Hunter Luftgevær - 4,5 mm hagl, som kostede ca. kr. 2.000.
NB! Billedet viser mit gamle gevær. Almindelige fladhagl er fine både til målskydning og til rottejagt. Kikkertsigtet er nødvendigt, idet man kun har ét skud i bøssen, som gerne skulle ramme. Misser man, er rotten væk de næste mange timer. Jagten bliver lidt mere kontrolleret, hvis man også anskaffer et vildtkamera og lader det følge rottesituationen. Vi blev meget overraskede over den vrimmel af rotter kameraet afslørede. Se den akrobatiske klatrerotte (download mp4 fil).
Læs videre her...

1
2
3
4
5
6
7
8
9