Rottebekæmpelse i Krattet forsat...

På det seneste har vi raffineret vores krigsførelse mod rotterne omkring huset. Siden mit sidste indlæg om rottebekæmpelse er jeg blevet en smule klogere:

Efter at have tilbragt adskillige timer i carporten i bælgravende mørke mens jeg ventede på, at en rotte skulle dukke op, slog det mig, at en bevægelsesføler til overvågning af lokkemaden med en lampe indendørs ville gøre ventetiden lidt mere behagelig. Som tænkt, så gjort: Købte en bevægelsesføler (billede 4 fra venstre) hos H. Nyborg og førte de to ledninger gennem nøglehullet i den blændede dør til mit skålelager og videre til en lampe i dagligstuen. Så nu behøver vi kun at holde øje med lampen i stuen for at vide, hvornår det er tid at tage opstilling med luftgeværet i carporten.

Jeg begyndte også, at føre regnskab med rotteaktiviteten baseret på vildkameraets (billedet til venstre) billeder for at få et indtryk af rotternes bevægelsesmønstre, hvilket gav et interessant indblik i de forskellige rotters aktiviteter.

Det blev hurtigt klart, at en mindre lynhurtig rotte, som holdt til i det yderste område af carporten, næppe ville kunne rammes med luftgeværet. Jeg besøgte derfor H. Nyborg igen og hjembragte to rottefælder, hvoraf den ene blev anbragt tæt på brændestablen med en stump mejsekugle som madding. Allerede næste morgen var den gået i fælden (se billedet) og blev nummer 19 på tabslisten.

Vores indsats har til i dag den 24. august 2020 fjernet 51 rotter fra området (10 unger og 5 voksne i fælder, 1 selvdød samt 35 skudt med luftgevær), hvilket er ganske tilfredsstillende og gør, at vi med god samvittighed kan fortsætte med at fodre fuglene i haven. Skiven ovenfor var 12 m væk og viser 15 skud - på en god dag. Jeg fortsætter for en sikkerheds skyld skydeøvelserne og vildtkameraovervågningen, så jeg er klar til en ny rotteinvasion.

Luftgevær: Gamo Hunter 440-AS Special Edition Luftgevær - 4,5 mm/.177, udgangshastighed: 305 m/s
Kikkertsigte: Nikko Stirling Gold Crown Airking Kikkertsigte - 3-9x42 mm
Hagl: H&N Diabolo Baracuda Match 4,5 mm/.177, vægt: 0.69 gram

Se også: Rottebekæmpelse ved fuglebrættet,
Anlæg til luftgeværet og indskydning af geværet, samt Oversigtssiden om rottebekæmpelse
.

1
2
3
4
5
6
7
8
9