Kunsthåndværker markeder 2023


Nina og jeg deltager i følgende markeder for kunsthåndværkere i 2023:
  1. Søndag den 26. marts kan du finde os i Radsted forsamlingshus. Slut

  2. Fra den 9. til den 23. juli klokken 11:00 - 17:00 udstiller vi sammen med de dygtige håndarbejdere mine skåle og Ninas søpapegøjer på Hesnæs Sommermarked 2023. Slut

  3. I august deltager vi i arrangementet Åbne Atelierdøre den 12. og 13. august klokken 10:00 - 17:00. Arrangementet foregår i vores egen carport og have. Slut

  4. Senere i august kan du finde os på Høstfesten på Krenkerup gods lørdag den 26. august klokken 10:00 - 17:00. Slut

  5. I den første weekend af december (den 2. og 3. klokken 10:00 - 16:00) deltager vi som sædvanlig i Julemarkedet på Engestofte gods, som vi netop er tilmeldt.

  6. værkstedet, Skovstræde 22 i Krattet er du altid velkommen til at besøge os. Ring (2197 2259) eller skriv (swr@seqtools.dk) for en sikkerheds skyld i forvejen, så du er sikker på, at der er nogen hjemme og at kaffen er varm, når du kommer.

Gruppearrangementer

Vi har i de seneste par år haft besøg af større grupper i form af Åbne Atelierdøre arrangementet eller af kunstforeninger, som en "station" på en kunstudflugt for foreningens medlemmer. De to sidste besøg var af grupper på ca. 20 personer, som dels så værkstedet og dér fik en gennemgang/demonstration af de enkelte trin i fremstillingen af drejede træskåle, dels var på havevandring i vores have og dér blandt andet så vores 1,5 meter høje dragehoved. Dragehovedet er fremstillet af metalkunstner Søren Bækkels (hovedet af forskelligt jernaffald) og keramikeren Lone Jenses (øjnene af stentøj).

Et lignende besøg med udstilling af et udvalg af mine arbejder kan aftales per email (swr@seqtools.dk) til mig med oplysninger om antal personer, ønsket tidspunkt, samt varighed af besøget. Besøget koster ikke noget.
 

Sommeren 2020 i glimt

Nysted bibliotek i november hvor jeg i bibliotekets åbningstid udstiller en samling af skålene. Jeg vil sikkert også selv dukke op ind i mellem, så du kan få en sludder om trædrejning...- - AFSLUTTET!

 

Sommeren 2019 i glimt

Det har været en meget aktiv sommer med udstilling i 14 dage på Hesnæs, 4 tirsdage på Marielyst, Åbne Atelierdage en weekend i vores egen carport, høstfest på Krenkerup samt en del besøg af gæster og kunder på værkstedet i Krattet på Skovstræde.

Med vores egen sommerferie i Sverige med børn og børnebørn samt pasning af en stor have, er det derfor ikke blevet til så meget med hjemmesiden. Med en vinter i sigte bliver det nok anderledes i de kommende måneder.

Der ligger omkring 20 tildannede emner og tørrer i carporten sammen med to meget store (og tunge) stykker af Navr, som en venlig bekendt har doneret i bytte for en skål af Valnød.

I det hele taget er det en glædelig bonus ved at deltage i de forskellige markeder, at folk husker, at give mig besked når der er fældet i omegnen. I flere tilfælde er folk endda så venlige, at levere træet. Det påskønner jeg virkelig meget.

Vores udstilling på Hesnæs 2019
På Hesnæs havde den gamle bestyrelse bestyrelse efter 7 års virke desværre besluttet at stoppe. Det er jeg oprigtig ked af. Det var - og er - meget dygtige kunsthåndværkere, som vi savnede meget ved planlægning af årets udstilling.

Alt gik imidlertid helt efter de gamle traditioner og principper og det var som tidligere en dejlig oplevelse at være sammen med de seje damer i år. Det er allerede besluttet at fortsætte i 2020 med nogle få nye deltagere. Så vi glæder os til den kommende sæson 2020 på Hesnæs.

Heldigvis var stemning for, at forsøge at videreføre udstillingerne på Hesnæs med en ny bestyrelse. Så vi glæder os allerede til igen at møde næsten alle udstillere igen på havnen i Hesnæs til næste sommer.
Åbne Aterierdøre 2019 i vores carport.
 

Værkstedet i Krattet

Der er på mit værksted en permanent udstilling af færdige skåle. Du er altid velkommen til at besøge mig på værkstedet. Der er for det meste nogen hjemme, så kom bare forbi og kik ind.

Vil du være helt sikker, kan du ringe i forvejen på 2197 2259 - eller sende mig en mail, swr@seqtools.dk inden du kommer.

 

Marielyst på Falster - 2018

Du kan se et udvalg af mine skåle på - Marielyst på Falster. Fem tirsdage i juli og august udstilles (og sælges) mange forskellige former for kunsthåndværk - heriblandt mine drejede træskåle - på torvet i Marielyst.

Det drejer sig om følgende tirsdage: den 10., 17., 24., 31. juli og den 7. august klokken 10:30 - 17:00.

På de fire tirsdage på Marielyst sidste år fik vi talt med et utal af interesserede personer, som dagen igennem standsede ved vores telt for at betragte de drejede træskåle og høre historien om deres tilblivelse.

Der var folk, som vendte og drejede skålene, følte på den bløde, glatte overflade og gav mig mange venlige kommentarer til drejearbejdet.

Vi mødte også en hel del aktive og forhenværende trædrejere, som også var så venlige, at rose kvaliteten og forarbejdningen af de udstillede skåle.

Mit arbejde ved drejebænken er jo langt det meste af tiden noget, der foregår alene, så det er meget opmuntrende, at andre enten er meget høflige, eller som virkelig mener, at skålene er meget smukke og at kvaliteten af arbejdet ikke er helt håbløst.

Det lykkedes da også at sælge flere af skålene - selvom vi måtte drage hjem med langt de fleste.

Kunsthåndværkerudstilling på Larsens Plads, Marielyst 2016.
Trædrejeren i Krattets udstilling af drejede træskåle på kunsthåndværkerudstilling på Marielyst 2016.
 

Krenkerup Gods - Høstfest 2017

Da Krenkerup Gods spurgte, om jeg havde lyst til at udstille mine drejede træskåle i det gamle tømrerværksted på godset til deres årlige høstfest, blev jeg meget glad. Langt det meste af det træ, jeg har anvendt til mine skåle, stammer fra Krenkerups skove, så hvad kunne passe bedre end at udstille skålene til Krenkerups høstfest 2017.

Det blev en dejlig dag med omkring 500 besøg i tømrerværkstedet i løbet af dagen. Og næsten lige så mange samtaler og forklaringer på trædrejningens mysterier. Så da klokken blev 17, var både Nina og jeg godt trætte i ben og stemmebånd.

Vi havde som sædvanlig hundene med, der nød opmærksomheden fra de mange mennesker. Og faldt sammen - ligesom Nina og jeg - da vi kom hjem om aftenen.

Der var i øvrigt rart igen at opdage, at mine drejerier efterhånden er ved at blive kendt i omegnen. Der var en del besøgende, som vi kendte i forvejen, som truede med at besøge værkstedet. Så får vi at se, om de gør alvor af det.

Høstfest på Krenkerup Gods den 26. august 2017.
 

Hesnæs sommermarked 2018

Heldigvis blev vi inviteret til at udstille mine drejede træskåle og Ninas søpapegøjer på Hesnæs sommermarked denne sommer. Det var ren luksus: To uger under tag i det gamle garnhus (det drejer sig altså om fiskegarn!) på havnen i den idylliske landsby Hesnæs på Falster. Som en ekstra bonus lærte vi de charmerende, venlige og seje ældre damer at kende, som stod for hele arrangementet, i år på syvende år.

Under vores fire vagter mødte vi de fleste af de øvrige udstillere og fik samtidig vores viden opdateret om strikning, vævning, patchwork, fremstilling af garn af hundehår, keramik, decoupage og mange andre kunsthåndværk, som vi ikke før havde meget forstand på. Og de er virkelig meget dygtige til deres forskellige håndværk...

Undervejs tog jeg en del billeder, som du kan de et udvalg af her: Hesnæs sommermarked 2018.

Både Nina og jeg håber, at der også bliver sommermarked i Hesnæs næste år - og at vi finder nåde for den kritiske censur af vores arbejder - det er nemlig ikke hvem som helst, der får lov til at udstille på Hesnæs sommermarked...

Vores bord på sommermarkedet i Hesnæs, sommer 2018.
 

Julemarked på Engestofte Gods 2018

Den første weekend i december afholdes traditionen tro julemarked på Engestofte Gods. Julemarkedet på Engestofte er noget af et tilløbsstykke med omkring 6.500 gæster de to dage.

Lise Egeskov, som var ansvarlig for arrangementet, havde sammen med godsets medarbejdere og en stor flok frivillige hjælpere, gjort et stort arbejde for at skabe at et vellykket julemarked. Og det var i den grad lykkedes over al forventning (vores, det var jo første gang vi deltog).

Der var mange, meget flotte stande, med alskens juleting. Forskellige orkestre underholdt med musik for enhver smag, der var julemand for børnene og kaffe ad libitum til udstillerne.

Vi kan takke vores venner Lone og Jensen fra Iguana-art for opfordringen til at deltage i julemarkedet. Som de seneste år på Marielyst var de igen vore naboer på markedet og som altid rigtig gode og hyggelige naboer. Så Nina og jeg håber meget, at vi bliver inviteret igen næste år...

Du kan se spredte glimt fra markedet dette slideshow. Vejret var ikke det bedste. men hvad gør det, når der er varmt og rart indendøre...

Julemarkedet på Engestofte Gods 2018. Det var mest skåle af Taks vi havde taget med...
besøg siden 2014 =